zondag 5 augustus 2012

Update: Activities 29th of Juli - 3rd of August

 Behalve naar school gaan, hebben we (meestal) ook nog andere dingen gedaan gedurende de andere helft van de dag.
Het laatste uitje dat de hele dag in beslag nam was naar Skansen. Een 'park' op het meest 'groene' eiland van Stockholm n.m. Djurgarden. In Skansen kan je een stukje Zweedse geschiedenis zien over hoe er vroeger werd geleefd en ze houden er voor het idee ook 'local wildlife'/Nordic Animals. Het ligt min of meer op een heuvel/berg en daarom kan je vanaf de randen van het park ver uitkijken over Stockholm.


Nordiska Museum


Vasa Museum (very famous)

 & als ze het hebben over loca/nordic animals, gaat het over de wilde dieren die je in Zweden zomaar zou kunnen tegen komen in het bos ;) ! Om er een paar te noemen die ze ook houden in het park: Elanden (niet te missen ofcourse), Bruine Beren, Rendieren, Wolven, Wolverines (Veelvraat), Lynxen en topper van de dag Zeehondjes!!!! En daarnaast nog een serie aan huis-tuin-en-keuken dieren die wij ook kennen om de oude boerderijen ook echt als boerderijen uit te laten zien. 
Een Bolle Beer!

De doorsnee, Europese Otter

Een Smutsjee!

Mamma Lynx

Een van de drie cubs gespot!

En toen de hele familie!

En die heeft heel veel moeite gekost, zijn goed in verstoppen...

Er  waren ook nog de echte Local Stockholm Animals, die inmiddels echt helemaal niet meer bang zijn voor mensen. Kippen, pauwen en eekhoorns lopen gewoon tussen de mensen door opzoek naar eten. & er zijn zelfs eekhoorns brutaal genoeg om het gewoon van tafels af te stelen.
  Om de dag in Skansen af te sluiten, waren we van plan naar een Zweedse volksdans te gaan kijken. Wat niet geplanned was, is dat uiteindelijk zowel pap als ik werden gestrikt om zelf de volksdans te leren... Zo sportief als we waren, hebben we aandachtig geluisterd en meegedaan. Terwijl mam met alle tassen, camera's aan de kant heel goed haar best heeft gedaan om het vast te leggen. Jammer genoeg ontdekte ze de film functie op mijn camera pas toen we klaar waren. Dusss... Pap&Ik starring in 'La Russ'


Gedurende de rest van de week, hebben we meestal wandelingen gemaakt door de stad. &Rustig gezeten op terrasjes, bankjes of.. drijvende terrasjes (wat nogal een uitdaging kon vormen voor pap)

Iets anders wat misschien wel leuk is om te weten, is dat we naar de grootste IKEA ter wereld zijn geweest, die net buiten Stockholm ligt. Het is in totaal een gebouw met 5 verdiepingen, binnen in is het allemaal uitgestald in een grote cilinder die je op verschillende manieren om hoog en naar beneden kan lopen. Werkelijk waar een doolhof als je maar voor 1 ding komt.

Als laatste zal ik nog iets zeggen over de eerste Social Activity van de EILC. We waren uitgenodigd op het 'Stadshuset' door de burgemeester van Stockholm. We zijn daar door haar ontvangen en welkom geheten in Stockholm, ze was erg vriendelijk en heeft ons ook rondgeleid in haar kantoor en ons een cadeau van het Nobel comite. En er mochten zelfs.. overal foto's van worden gemaakt, wat ik best uitzonderlijk vond, maar uit m'n eigen fatsoen eigenlijk niet wilde doen, aangezien het best prive leek te zijn. Daarna kregen we een rondleiding door het stadshuis, waar elk jaar het nobel banket word gehouden. Toen we dat hadden gehad, gingen we verder met onze eigen gidsen de oude stad in - Gamla Stan. Om eigenlijk een rondleiding te krijgen met verhalen, die ik in februari al had gehoord van Jonas&Marcus. It was good fun none the less!

In de volgende post komt een update over mijn nieuwe thuis :)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten